Sluiten

Aeron: de nieuwe bureaustoel van Herman Miller

Medio januari is de nieuwe Aeron van meubelfabrikant Herman Miller in Nederland verkrijgbaar. SKO heeft de primeur en mag als eerste de bureaustoel aanbieden.

De klassieke Aeron stoel is ontworpen door Bill Stumpf en Don Chadwick. Tegen alle verwachtingen in werd de bureaustoel voornamelijk gekocht door muzikanten, studiomedewerkers en grafisch vormgevers. Hierdoor kreeg de Aeron snel een iconisch karakter.

De Aeron van Herman Miller is te bewonderen in ons inspiratiecentrum!

Maak een afspraak

Herman Miller Aeron: een onverwacht succes met dank aan de muziekindustrie

De stoel werd geïntroduceerd in 1994 en was destijds revolutionair. In plaats van de traditionele stoelen met een zitvlak van stof en schuim creëerden Stumpf en Chadwick een heus zittoestel.

We hadden nooit verwacht dat een bureaustoel waarbij we alle comfortabel ogende zaken, zoals zachte leuningen en een lederen bekleding, weg zouden laten zo populair zou worden. Maar dankzij onze bijna eindeloze zoektocht naar de beste materialen en vormen hebben we een stoel gemaakt die een ergonomisch en visueel succes is geworden.” – Don Chadwick, designer van de Aeron

In het ontwerp, waarin de mens centraal staat, worden innovatieve technologieën en materialen gecombineerd. De Aeron werd binnen korte tijd de best verkochte- en meest bekende bureaustoel ooit. Er zijn wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht in 134 landen. Voor vele gebruikers wereldwijd is de bureaustoel een essentieel instrument, met een eigen plek binnen deze populaire cultuur.

cross_gallery_1-md

Bekend silhouet met vernieuwde onderdelen

In de nieuwe Aeron van Herman Miller is het opmerkelijke silhouet van de iconische stoel behouden. Wel zijn alle onderdelen vernieuwd, om aan de hedendaagse kwaliteitseisen te voldoen. Chadwick heeft twee jaar lang samen met een toegewijd team van wetenschappers, ingenieurs, materiaalspecialisten en onderzoekers de stoel verbeterd. Hierbij is rekening gehouden met de nieuwste inzichten in antropometrie en ergonomie, gecombineerd met ontwikkelingen in materialen, fabricage en technologie van de afgelopen 20 jaar.

aeron3

Het resultaat is een nieuwe bureaustoel die duidelijk herkenbaar is als het icoon uit 1994. De nieuwe versie is gebouwd met sterkere- en slimmere materialen, heeft betere instelmogelijkheden, een intuïtieve bediening en verbeterde ventilatie. In de Aeron is de zithouding niet alleen gezond, maar ook uitermate comfortabel. Hierdoor past just deze bureaustoel perfect bij de Get Fitter by SKO filosofie. Naast de Aeron heeft Herman Miller een andere iconisch model, de Mirra 2 van een update voorzien.

Bekijk hieronder het verhaal in beeld (Nederlandse ondertiteling beschikbaar):

Website: Herman Miller

Meer nieuws

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.
Neem contact op

Ik wil graag een afspraak maken!