Aluminium Chairs van Vitra | SKO
Sluiten

Aluminium Chairs van Vitra


De Aluminium Chairs, ontworpen door Charles & Ray Eames zorgen voor een actieve zithouding. Dit maakt juist deze stoel uitermate geschikt voor aan de vergadertafel.

De Aluminium Chair is een van de grote meubeldesigns van de twintigste eeuw. Charles en Ray Eames ontwierpen deze stoel in 1958 oorspronkelijk voor de privéwoning van een kunstverzamelaar in Columbus, Indiana (USA). Inmiddels is de Aluminium Chair serie, die onderdeel is van de Aluminium Group, over de hele wereld te zien in huizen, werkomgevingen en openbare ruimtes.

2

 

Comfort
De Aluminium Chairs EA 105-108 zijn de perfecte oplossing voor vergaderruimten. Ze worden gebruikt in talloze stijlvol ingerichte kantoren, conferentiezalen en vergaderruimten over de hele wereld. Dankzij hun ruime afmetingen en verende zitting - een stuk leder, stof of netweefsel dat tussen twee aluminium ribben is gespannen - zijn de stoelen buitengewoon comfortabel. En met zo'n ruime keuze aan bekledingskleuren is het makkelijk om voor ieder interieur de perfecte stoel te vinden.

 

Variaties
Om een stoel te creëren die zich aanpast aan het lichaam is het ontwerpersduo afgestapt van de zogenoemde "zitschaal". In plaats van stof of leder dat tussen aluminium word gespannen is er gekozen voor een stevige elastische zitting. Dit zorgt ervoor dat de stoel extreem comfortabel is, zelfs zonder binnenkleding.

De versie met de actieve zithouding kent drie varianten: EA 101, EA 102 en EA 104. Deze zijn naar wens te bekleden in verschillende kleuren textiel, Hopsak of leder. Daarnaast is er een draaibare en niet draaibare variant, en een variant met of zonder armleuningen verkrijgbaar.

 

alu-chair1

De Aluminium Chairs EA 101/103/104 zijn uiterst geschikt als eetkamerstoel, terwijl de Aluminium Chairs EA 105/107/108 voornamelijk gebruikt worden voor conferenties, hoewel al deze modellen tevens voor elk ander doel gebruikt kunnen worden. De Aluminium Chairs van Vitra passen zich perfect aan het lichaam aan en zijn daardoor extreem comfortabel en van superieure kwaliteit.

De Aluminium Chairs van Vitra zijn te zien in het inspiratiecentrum van SKO te Oldenzaal!

Ons inspiratiecentrum    

Afspraak maken

Vitra produceert stoelen uit de Aluminium Groep al tientallen jaren en geeft 30 jaar garantie op alle stoelen uit deze serie.

Website & foto's: Vitra

Meer nieuws

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Neem contact op

Ik wil graag een afspraak maken!