Projectinrichting Case - Cogas Almelo - SKO
Sluiten

Cogas Almelo

Multifunctionele RVC-ruimte Cogas Almelo: duurzaamheid, flexibiliteit en innovatie

Voor onze klant Cogas heeft SKO de projectinrichting en uitvoering verzorgd. Om precies te zijn is de RVC-ruimte heringericht tot een multifunctionele  vergader- en instructieruimte, die voldoet aan duurzaamheidsprincipes en past binnen het concept van Het Nieuwe Werken. Die herinrichting begon met een wens.

De wens?
De ruimte waarin de RVC vergadert hervormen tot een multifunctionele ruimte waar ook andere overlegvormen kunnen plaatsvinden en instructie kan worden gegeven.

De vorm?
De projectinrichting van de ruimte moet al deze gebruiksdoelen simpel mogelijk maken waarbij het meubilair flexibel kan worden geschikt naar een gesloten carré- of halfopen hoefijzer-opstelling voor vergaderingen en presentaties, en in rijen voor instructiedoeleinden. De capaciteit moet minimaal dertig personen groot zijn.

En verder?
Duurzaamheid, efficiency en de principes van Het Nieuwe Werken moeten terugkomen in de uitvoering.

De oplossing
SKO mocht het ontwerp en de projectinrichting van de multifunctionele ruimte van idee tot turnkey-oplevering realiseren. Onze studio heeft  een ruimte ontworpen die voor de verschillende functies gebruikt kan worden. We kozen voor een innovatieve meubellijn van Thonet, waarmee de opstelling in een handomdraai van gesloten RVC-,  naar instructie-of halfopen vergaderopstelling is te transformeren. De verlichting is simpel aan te passen op het veranderende vloerplan.  In de ruimte is een interactief AV-presentatiesysteem met LED-schermen aangebracht dat ook videoconferencingmogelijkheden biedt.

Duurzaamheid en Het Nieuwe Werken
Principes van duurzaamheid en Het Nieuwe Werken in het ontwerp zitten hem niet alleen maar in het toekennen van meerdere functies aan een ruimte die tot dan toe alleen voor één doel werd gebruikt.  Zo zijn de gebruikte tapijttegels 100% recyclebaar. Detail: de print op het tapijt symboliseert een glasvezelnetwerk  – een belangrijke dienst van Cogas. Dankzij de interactieve presentatieschermen is  papierloos vergaderen en leren mogelijk. Sheets, handouts en instructiemateriaal kunnen met één druk op de knop draadloos met alle aanwezigen worden gedeeld op hun tablets, computers of smartphones. Geen kabels en – belangrijker – geen onnodige papierstromen meer. Geheel volgens het principe van Het Nieuwe Werken: deelnemers op afstand kunnen bijeenkomst ook bijwonen.
SKO en Cogas zijn trots op het eindresultaat: een aantrekkelijke, moderne multifunctionele ruimte die jaren zijn waarde behoudt. Ook voor projectinrichting in Almelo bent u bij SKO aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.