Gemeente Enschede | SKO
Sluiten

Gemeente Enschede

De verduurzaming van de werkplekken van de Gemeente Enschede is van start gegaan. De komende tien jaar worden zoveel mogelijk werkplekken van de Gemeente Enschede verduurzaamd door SKO Projectinrichting. Dit betreft de werkplekken in het stadskantoor, het stadhuis en diverse wijklocaties verspreid over de gemeente.

De zogeheten refurbished collectie bestaat uit kantoormeubelen die de gemeente al in gebruik heeft gehad en die versleten of kapot zijn. Deze meubelen worden geschikt gemaakt voor hergebruik.

Get Fitter by SKO
SKO heeft het bestaande meubilair en de bestaande voorraad in kaart gebracht. Zijn de meubels kwalitatief goed en dragen ze bij aan een gezonde werkplek, dan worden ze hergebruikt. Overbodig interieur heeft een herbestemming gekregen via SKO. De aanschaf van “nieuwe” producten vindt alleen plaats wanneer het bestaande meubilair niet meer voldoet of geschikt kan worden gemaakt. Nieuw meubilair moet voldoen aan de strengste circulariteits eisen. Zo houdt de gemeente – samen met regisseur SKO – stevig grip op haar circulaire missie én haar inventaris.

Samenwerking
Het verduurzamen van de werkplekken is uitgevoerd in samenwerking met Drentea Office Furniture. Drentea is fabrikant van kantoor- en projectmeubelen voor de zakelijke markt. Drentea ontwerpt en produceert 100% in Nederland en streeft continu naar een beperking van het gebruik van milieubelastende werkmethoden en middelen. Ze vinden het van wezenlijk belang om alle producten zo te ontwerpen dat ze eenvoudig kunnen worden gedemonteerd en zo hoogwaardig mogelijk kunnen worden hergebruikt voor een volgend leven of als nieuw product en in een andere vorm of functie.

Duurzaamheidsstraat
SKO heeft aantoonbaar veel  ervaring met hergebruik en heeft een duidelijke visie op duurzaamheid. Veel werkzaamheden worden in de buurt uitgevoerd in samenwerking met lokale partijen. Daarnaast pleit SKO voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde initiatieven. In de duurzaamheidsstraat van SKO, waar de meubels worden opgeknapt, worden vaak mensen ingezet die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Bekijk alle projecten

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.