IFV Arnhem | SKO
Sluiten

IFV Arnhem

IFV was op zoek naar een partij die pragmatisch mee kon denken om hun inrichtingsambities vorm te geven. De organisatie veranderde waardoor er flexibeler moest worden gewerkt. Het meubilair voldeed daar deels niet aan. Het gevolg was dat er per ruimte is gekeken naar de behoeftes en daar nieuwe inrichting toe te passen die de werkprocessen beter ondersteunen. Dat hield in dat er kritisch gekeken is naar het juiste meubilair dat een toevoeging was op de bestaande inrichting. Doordat oplossingen soms ook gewoon heel eenvoudig kunnen zijn om het doel te bereiken, zijn hier veel slimme en praktische stylingselementen toegevoegd waardoor het budget goed in de hand werd gehouden.

Naast de algemene kantoorvertrekken beschikte IFV over diverse andere ruimtes met een specifiekere functie, waaronder verschillende vormen van ontvangst en vergaderen, maar ook een bibliotheekfunctie. Al deze ruimtes hebben een passende inrichting gekregen die ontwikkeld is in een projectteam waarbij de studio van SKO en mensen van IFV een herkenbare stijl ontwikkeld hebben die past bij de uitstraling en het gebruik dat het IFV voorstaat. Een bijzondere ruimte was daarbij een voormalige ‘bar’ die in eerdere tijden een belangrijke functie vervulde toen mensen ‘intern’ hij het (toen) NIFV gingen om daar een opleiding te volgen. Deze ruimte werd niet meer als zodanig gebruikt en daarbij kon men de ruimte goed gebruiken om een nieuwe functie in te huisvesten.

De voormalige bar is vervolgens helemaal gestript en verbouwd naar aanleiding van het door SKO nieuw ontwikkelde concept tot een multifunctionele ontmoetings-/presentatieruimte annex bibliotheek. Het resultaat is een inspirerende en prettige ruimte. Er zijn veel lichte materialen toegepast. Speciaal in de ze ruimte is de zogenaamde (bouwkundige) ‘boom’ die gecreëerd is door toepassing van een Open Ceiling plafond. Doordat het pand van IFV in het bos staat, is deze ruimte als het ware een met de omgeving en geeft het een hele duidelijke en bijzondere meerwaarde aan de locatie.

Bekijk alle projecten

Details

Oplevering

2013-2014

Architect

Studio SKO

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.