KNMG | SKO
Sluiten

KNMG


De opdracht betrof de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe huisvestingsvisie voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG). Na gunning van een onderhandse aanbesteding heeft SKO als hoofdaannemer het hele proces turnkey uitgevoerd, van ontwerp tot aan realisatie.

In de nieuwe huisvestingsvisie stond de transitie van traditioneel werken naar flexibel en activiteitengericht werken centraal. Het doel van de nieuwe werkomgeving was meer samenwerking en meer kruisbestuiving tussen de interne organisaties én met externen in het pand. Duurzaamheid en gezondheid waren belangrijke uitgangspunten met specifieke thema’s als ‘gezonder’ en ‘meer bewegen’ waar SKO vanuit de visie ‘Get Fitter by SKO’ optimaal invulling aan kon geven. In dit project heeft Pr8 architecten uit Almelo in de naam van Norbert Lienesch ondersteuning geboden voor wat betreft bouwkundige aanpassingen en vanuit deze invulling meegedacht in het conceptuele ontwerp.

Aan duurzaamheid is onder meer invulling gegeven door het hergebruik van ruimtescheidende wanden, refurbishment van HÅG Futu bureaustoelen en het leggen van circulaire Desso Airmaster vloerbedekking. Doordat de luchtkwaliteit in de oude omgeving niet de gewenste kwaliteit had is er gekozen voor de Desso Airmaster als vloerbedekking. De gepatenteerde technologie maakt het mogelijk fijnstof uit de lucht te filteren op een meer effectieve wijze dan andere vloeroplossingen.

Concreet zijn hier de volgende dienstverleningscomponenten door SKO toegepast:
– Ontwerpen door interieurstylistes/interieurarchitect/tekenaars SKO
– Bouwkundig ontwerp en advies Pr8 architecten Almelo
– Projectbegeleiding SKO en levering en montage producten door VCA gecertificeerde SKO montagedienst
– Advies, levering en installatie van audiovisuele middelen door de divisie SKO Printing & AV 
– Levering en installatie van kabelmanagement

Bekijk alle projecten

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.