LOC+ te Hardenberg | SKO
Sluiten

LOC+ te Hardenberg

Het LOC+ in Hardenberg is een multifunctioneel gebouw waarin een grote verscheidenheid aan bewoners is gehuisvest. De opzet van het gebouw is gericht op het uitgangspunt samen werken en samen wonen. In het LOC+-gebouw zijn een groot aantal bedrijven en instanties gehuisvest. De onderverdeling is ondergebracht in: Cultuur, Onderwijs en Maatschappij.

De opdrachtgever voor dit project was het onderwijsorgaan binnen het LOC. Aan SKO is gevraagd om het huidige sterrenrestaurant, Grand Café en aangrenzende vergaderruimte te voorzien van een nieuwe inrichting. Ook is er een nieuwe Chill Out ruimte ontworpen waar het LOC de leerling faciliteert om zowel individueel als in projectteams te kunnen werken en daarnaast te kunnen loungen. Gedurende het traject hebben de leerlingen ‘Facilitaire dienstverlening’ meegedacht en hun feedback kunnen geven op het voorlopig ontwerp. Dit om hen de gelegenheid te bieden hun kennis in een praktijk casus in te zetten en het te vergroten/ verrijken. Het ontwerp moest aansluiten bij de materialen en vormentaal welke in het gebouw aanwezig zijn: Hout, beton, metaal, massieve houten kozijnen de vloerafwerkingen. Daarnaast bevinden verschillende ruimtes bevinden zich op split level niveau en geven het gebouw een eigen gezicht. Dit vraagt om een doordacht ontwerp met grote gebaren. ‘Frutsels zullen volledig wegvallen in deze ruimtes. Voorbeelden hiervan zijn de hangarmaturen in het Grand Cafe en het hangende akoestische element in de Cill Out Ruimte. Rustige tinten uit de natuur en een industriële look passen bij dit pand. Eenkleur accent hier en daar om het niet te saai te maken en aantrekkelijk voor de gebruikers. Daarnaast is de functionaliteit natuurlijk een belangrijk uitgangspunt. Flexibiliteit van de ruimtes. Facilitair gemak in onderhoud op het gebied van vormgeving en materiaal gebruik. Een hedendaagse uitstraling met een opvallende element af en toe zorgt voor spanning en sfeer.

Chill Out Ruimte
Deze tot op heden niet ingerichte ruimte dient o.a. gebruikt te gaan worden door leerlingen van het Alfa-college, gehuisvest in het LOC. De leerlingen zullen gebruik maken van deze ruimtes tijdens pauzes en tussenuren. De activiteiten in deze ruimtes zijn lounges en chillen, maar ook overleg en samenwerking met een projectgroep kan er plaats vinden. Wij hebben getracht aan deze functionaliteit te voldoen door middel van het plaatsen van treinopstellingen met banken en ronde tafels met stoelen voor 6 personen. De gekozen materialen zijn kunstleder, HPL, staal en kunststof. Functioneel, praktisch en degelijk. De indeling en het gekozen meubilair nodigen de student uit! Het kleurenpallet bestaat uit groen en grijstinten met mosterdgele accenten. De rustige kleuren vervloeien mooi met de kleuren van het gebouw, de accentkleur maakt de ruimte fris en levendig, passend bij de doelgroep. Chillruimte 1a krijgt wat extra’s middels grote kunststof vloerlampen, zoals eerder geschreven vraagt het gebouw om grote gebaren. Daarnaast voor de akoestiek en om een behagelijke sfeer te creeeren een hangende ‘wolk’ bij het raamgedeelte.

Sterrenrestaurant
Het restaurant wordt intensief gebruikt. Een grote mate van flexibiliteit is gewenst, met name op het gebied van tafelopstellingen. De huidige sfeer wordt ervaren als gedateerd en wat oubollig. In deze ruimte zijn de contouren van het gebouw minder overheersend en bepalend.Wij hebben er voor gekozen om zowel in het Sterrenrestaurant als het Grand café dezelfde sfeer neer tezetten qua kleur en producten. Dit voor de uitwisselbaarheid van producten, herkenning voor de gebruikers en eenheid in de inrichting van deze ruimtes binnen het gebouw.
De sfeer en stijl is hedendaags, industrieel, warm, modernen vintage. Een eigentijdse sfeer waarin de gast zich prettig voelt en het voor de student een prettige werkomgeving is waarin zij of hij de gast optimaal kan hospiteren. In het Sterrenrestaurant krijgen de wanden warme en donkere kleuren om de sfeer te benadrukken. Ook de bar krijgt een nieuw ‘jasje’.

Grand Cafe
Het restaurant wordt intensief gebruikt. Een grote mate van flexibiliteit is gewenst, met name op het gebied van tafelopstellingen. De huidige sfeer wordt ervaren als gedateerd en wat oubollig. In het Grand café zijn de contouren van het gebouw duidelijk aanwezig. Wij hebben hier in het ontwerp uiteraard rekening mee gehouden. Wij hebben er voor gekozen om zowel in het Sterrenrestaurant als het Grand café dezelfde sfeer neer te zetten qua kleur en producten. Dit voor de uitwisselbaarheid van producten, herkenning voor de gebruikers en eenheid in het gebouw. De sfeer en stijl is hedendaags, industrieel, warm, modern en vintage. Een eigentijdse sfeer waarin de gast zich prettig voelt en het voor de student een prettige werkomgeving is waarin zij of hij de gast optimaal kan hospiteren.

Vergaderruimte
De vergaderruimte wordt ook op diverse manieren gebruikt. Diverse interne en externe gebruikersgroepen maken van deze ruimte gebruik. Daarnaast wordt het meubilair regelmatige ingezet in het aangrenzende Grand café. Om deze reden is de sfeer van het Grand Café doorgezet in de vergaderruimte. De ruimte is meer aangekleed middels het plaatsen van verlichting, een wall visual en een dressoir. De mogelijkheid bestaat om de tafels uit te voeren met kolomvoeten, gelijkend aan de tafels in het Grand café.

Bekijk alle projecten

Details

Oplevering

Interieurontwerp:
Marieke Eissink
2d&3d uitwerkingen:
Patrick Kristen
Projectmanagement:
Barbara Brouwer & Joost Grooters
Montage:
SKO Montageteam

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.