Medisch Spectrum Twente Enschede | SKO
Sluiten

Medisch Spectrum Twente Enschede

80.000 vierkante meter ziekenhuis inrichten. Dat was de concrete opdracht die projectinrichter SKO vorig jaar kreeg na het winnen van de aanbesteding voor de inrichting van het nieuw te bouwen ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Het prestigieuze gebouw, ontworpen door IAA architecten is inmiddels in gebruik genomen.

“We hebben veel ervaring in de zorg sector met de inrichting van ziekenhuizen en klinieken opgedaan maar deze klus kregen we uiteindelijk doordat MST ons reeds kende en we al jarenlang leverancier zijn” zegt projectadviseur René Snuvers. “MST en SKO kennen elkaar al jaren. Bij het MST weten ze dat wij altijd, bij wijze van spreken, pijn in onze buik krijgen als er iets niet goed gaat. Ons gevoel voor verantwoordelijkheid is mede daardoor in alle facetten van het project te zien.”

MST is bewust midden in de stad gebouwd zodat het goed bereikbaar is voor patiënten maar ook voor vrienden, geliefden en bekenden. Speerpunt van de nieuwbouw is het zogenaamde ‘healing environment’. Bij dit principe gaat men ervan uit dat omgevingsaspecten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het genezingsproces van de patiënt.

Integrale aanpak, centrale projectleiding en samenwerking met de architect

SKO heeft van meet af aan met een toegewijde projectleider gewerkt voor dit project. Op deze manier konden faalkosten, performance en samenwerking voortdurend worden bewaakt en is er on-time en in-budget opgeleverd.

“Uiteindelijk zijn we van de wensenlijst van MST naar een zeer doordacht totaalpakket gegaan” zegt projectadviseur Niek Termijtelen. “Doordat MST, IAA architecten en SKO elkaar al kenden was het mogelijk om met respect voor elkaars vakgebied samen te werken aan de ideale totaaloplossing.”

Gebruikers betrekken bij de inrichting

“Omdat wij een dienstverlener zijn en geen fabrikant zijn we niet gebonden aan één merk en kunnen we precies aanbieden wat het beste is voor de klant. Speciaal voor dit project hebben we in ons inspiratiecentrum proefopstellingen gemaakt voor de diverse gebouwfuncties zoals wachten, werken, afspreken, ontmoeten en behandelen. Medewerkers van MST hadden vervolgens inspraak op de keuze van het meubilair.” zegt projectadviseur Niek Termijtelen.

Eén strekkende kilometer wachtbanken met uitgekiende details

Door te werken met een testpanel kon SKO uiteindelijk samen met de fabrikant wachtbanken ontwikkelen die precies aansluiten op de wensen van MST. Leuk detail is bijvoorbeeld dat de banken zo zijn ontworpen dat het onmogelijk is om koffiebekers, snoeppapiertjes en dergelijke in armleggers te verstoppen. Uiteindelijk is er maar liefst bijna één strekkende kilometer wachtbank gemaakt en geleverd.

Met meer dan 40 jaar ervaring in het inrichten van onder andere klinieken, ziekenhuizen en zorginstellingen was de inrichting van MST de perfecte opdracht voor SKO.

De rol van SKO

SKO heeft in overleg met de betrokken partijen de inrichting gerealiseerd van nagenoeg alle ruimten. De activiteiten, die zijn uitgevoerd naast het leveren van het meubilair, omvatten de projectleiding rondom de inrichting, het revitaliseren van meer dan 500 bureaustoelen, het doorontwikkelen van de ontwerpen van de architect en de nazorg die een dergelijk project nodig heeft. Het gehele project heeft in het teken gestaan van de wensen van de gebruikers, duurzaamheid, gebruiksgemak, hygiëne en de multifunctionele inzetbaarheid van meubilair.

Bekijk alle projecten

Details

Oplevering

2016

Architect

IAA architecten

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.