Rabobank het Haringvliet | SKO
Sluiten

Rabobank het Haringvliet


Vanuit de Rabobank in Heinenoord ontving SKO een conceptuele herindeling van de benoemde zones/etages. Aan SKO was het de opdracht hier een definitief ontwerp en productinvulling voor te geven.

Het pand aan de Reedijk (4760m2 in 4 bouwlagen) is in 2007 opgeleverd en was destijds het tweede utiliteitsgebouw in Nederland welke de groenverklaring van SenterNovem heeft ontvangen. Ook in dit herinrichtingproject stond het onderwerp ‘duurzaamheid’ centraal. SKO heeft hier o.a. invulling aan gegeven door producten uit de eigen Duurzaamheidstraat op te nemen in het ontwerp en waarvoor de Rabobank uiteindelijk heeft gekozen. Daarnaast is er ook bestaand meubilair van de Rabobank opnieuw ingezet. Een ultiem voorbeeld van duurzaamheid en circulariteit bij dit project is de plaatsing van de eiken tafel welke SKO samen met kringloopbedrijf de Beurs in de markt zet.

Circulaire aanpak
Bij kringloop De Beurs worden veel oude massief eiken meubelen gebracht. Medi, werkzaam als timmerman in de werkplaats van kringloopbedrijf De Beurs, maakte hiervan een prachtige nieuwe massieve tafel. Medi had in zijn thuisland Iran een timmerbedrijf en woont nu in Nederland als vluchteling. Er zijn 10 oude tafelbladen verwerkt in deze tafel.

Verbindende elementen 
Samen met Reitsema & partners architecten is er vanuit het aangedragen concept een uitvoerend ontwerp gemaakt. De belangrijke aandachtspunten hierbij waren de horizontale (looplijnen) en verticale (toren/trappen/lift) verbindingen. Dit om de gevraagde routing van ontvangst-, service-, en waardegebied op de BG duidelijker te stroomlijnen. Naast de open ontmoetingsplekken was er ook de behoefte gesloten ruimtes te creëren binnen de werkzones op 1ste verdieping. De wens was hier een maatwerkoplossing te bieden met dien verstande dat de elementen niet genageld aan het bouwkundige gebouw vast zouden zitten.

Samen met Stephanie Weitering, architecte bij Reitsema & partners, hebben we vrijstaande overleghuisjes ontworpen, ontwikkelt en geplaatst. Dit met een knipoog naar de Rabobank toe als landelijk grootste hypotheekverstrekker en het bouwkundige ontwerp van het pand, welke zich laat kenmerken door 3 boven het platte dak uitstekende puntdaken. Op deze wijze hebben we ook de verbinding gezocht met het gebouw.

Bekijk alle projecten

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.