SKO Thuiswerk Tips! | SKO
Sluiten
26.04.2020 | Categorie: Alle nieuwsberichten

SKO Thuiswerk Tips!

 

Door de uitbraak van het coronavirus werken honderdduizenden Nederlanders vanuit huis. Wij geven je graag wat thuiswerk-tips om deze periode zo gezond en vitaal mogelijk door te komen.

SKO_Pajamas

 

1. Lose your pajamas!

Thuiswerken in je pyjama klinkt fijn, maar het werkt averechts. De weg van je bed naar je laptop is enorm kort als je thuiswerkt. De verleiding om in je pyjama achter je laptop te kruipen is groot. Maar onthoud: als je jezelf aankleed, dan verkeer je in de werksfeer i.p.v. in een ontspanningsmodus. Motiveer jezelf dagelijks door fris en fruitig achter je laptop plaats te nemen.

 

2. Neem een gezonde werkhouding aan

Wij kunnen niet vaak genoeg herhalen dat zitten het ‘nieuwe roken is’. Blijf in beweging! Daarnaast is het van belang om een goede werkhouding aan te nemen. Dit kan eenvoudig door gebruik te maken van een ergonomische bureaustoel en een zit/sta bureau.

Bewegen is zowel mentaal als fysiek gezond, stilzitten vertraagt de bloedsomloop. Maak dus in je middagpauze een kleine wandeling en loop rond als je belt. In je woonkamer kun je immers toch heel wat meters maken.

SKO_Ergonomisch werken

Wij helpen je graag met het inrichten van je thuiswerkplek. Bekijk de thuiswerk bundels die we in samenwerking met Centraal Beheer hebben opgesteld en neem een kijkje in onze Vitaliteit shop.

 

 

3. Kom online samen

Houdt dagelijks contact met je collega’s om op de hoogte van elkaar en de lopende zaken te blijven. Zorg ervoor dat jullie elkaar in ieder geval één keer per week ‘zien’ door middel van videobellen. Spreek met elkaar af via Microsoft Teams, Google Hangouts, Zoom of Skype: er zijn veel platforms waarmee je online vergadert via videobellen.

Hulp nodig bij je keuze? Wij vertellen je graag meer over het gebruik van Microsoft Teams.

4. Houdt een strakke planning aan

Houdt zoveel mogelijk je normale ritme aan zoals je dit ook gewend bent op kantoor. Maak duidelijke afspraken en planningen met je collega’s. Door een strakke planning te maken werk je productiever. Schrijf op wat je per dag wilt doen en noteer ze in prioriteit en tijdvakken. Rooster ook in wanneer je even een pauze hebt en wanneer je klaar bent. Pauzes zijn ontzettend belangrijk als je thuis werkt, dit wordt namelijk vaak vergeten.

SKO_Plannen

 

 

 

 

 

 

 

Wil je passend advies voor je thuiswerkplek?

We helpen je graag om de komende periode fit en vitaal door te komen.
#GetFitterbySKO

Neem contact met ons op
 

Meer nieuws

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.