Zitloze Werkdag | Sta op tegen zitten! | SKO
Sluiten
13.01.2020 | Categorie: Alle nieuwsberichten

Zitloze Werkdag | Sta op tegen zitten!


Gemiddeld brengen we 7,5 uur per dag zitten door. Voor elk uur dat we zittend doorbrengen kan de levensduur verkort worden met vijf minuten. Heftig? Het is de harde waarheid. Sta op tegen zitten en kom met de hele organisatie in actie.

Op dinsdag 28 januari organiseert Sitness in samenwerking met SKO de Zitloze Werkdag. Sitness heeft als missie heel werkend Nederland vitaal te maken. Dit doen ze door unieke krachten samen te bundelen en door middel van clinics, fitheidstesten, werkhouding advies op locatie, oefeningen voor tijdens het werk en presentaties op maat. Het doel van de Zitloze Werkdag is minimaal 25% van de werkdag staand uit te voeren.

Meer informatie
 

Veelzitters raken sneller vermoeid, het stimuleert een slechte stofwisseling en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt dat de negatieve gezondheidseffecten van zitten onafhankelijk is van de hoeveelheid sport die iemand uitvoert. Dus als je na een lange dag zittend werken ’s avonds naar de sportschool gaat om het zitten te compenseren dan is dat goed en misschien wel leuk maar niet zo effectief. Lichte activiteiten gedurende de dag, zeg elk uur, hebben veel meer positieve invloed op de bloeddruk, suiker -en vetstofwisseling dan ’s avonds 1 uur knetterhard sporten.

Sitness.nl

Sitness.nl biedt rolstoelbasketballers een online platform. Via de website nemen zij je mee in hun 'Road to Tokyo 2020' en vertellen zij hun belevenissen als sporter en mens. Maar het meest briljante is dat deze sporters heel zittend Nederland gaan helpen om beter te zitten en gezond en vitaal de werkdag door te komen. Want wie kan je nou beter helpen met gezond zitten dan iemand die voor altijd tot zitten is veroordeeld?

Wij zijn bijzonder trots dat onze naam de komende twee jaar aan het Nederlands rolstoelbasketbalteam verbonden is. Wij willen het hoogste bereiken met onze Get Fitter by SKO filosofie en dat willen deze topsporters ook.
Robbert Nijhuis - Commercieel directeur SKO

In 2020 een gezonder bedrijf met fitte medewerkers? Start het jaar en de werkweek goed door deel te nemen aan de Zitloze Werkdag op 28 januari 2020. Doe mee met onze landelijke warming-up gegeven door twee topsporters.

Meer informatie of aanmelden kan via info@sitness.nl.
Sta op tegen zitten!

Meer nieuws

Nieuwsbrief
Meld u aan en laat u inspireren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, aanbiedingen en acties? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en laat u inspireren.